Kisainfo

Lievestuoreen kilpailupäivä on suunniteltu koko perheen tapahtumaksi ja pullinki on usein koko perheen harrastus, niin kilpakentällä kuin katsomossakin. Jos nälkä tai jano yllättää, niin eipä hätää, kioskeistä löytyy kahvia, virvokkeita, jäätelöä, ruokaa ja anniskelualuekin löytyy.

Tervetuloa tekemään yhdessä ikimuistoinen pullinkikisa!

Liput

Aikuiset                                                20,00 €
+ lippukaupan palvelumaksu     2,50 €

Alle 12 v. lapset ilmaiseksi

OHJEITA LIPUN OSTAJILLE:

Lippuja pääset ostamaan sivun oikean reunan OSTA LIPPUJA -painikkeesta. Liput maksetaan heti ostamisen yhteydessä verkkopankissa. Maksuvälineenä toimii myös Smartum-saldo sekä Eazybreak. Maksun jälkeen liput saapuvat sinulle sähköpostiin. Tapahtumassa voit näyttää liput suoraan älypuhelimen näytöstä tai voit halutessasi tulostaa ne. Kysymykset koskien lipunmyyntiä voi osoittaa suoraan osoitteeseen asiakaspalvelu@liveto.io

Lievestuoreen Pulling Rata

Rata sijaitsee osoitteessa Ajoneuvontie 39, 41400 Lievestuore.

Parkkipaikat

Parkkipaikat ovat aivan kisa-alueen vieressä, joten omalle autolle pääsee helposti käymään kisan aikana.

INVA-parkki. Aivan vetoalueen lähdön viereen on varattu inva pysäköintipaikkoja eli autolla pääsee tapahtuma-alueelle ja tähän läheisyyteen on varattu wc. Alue on pääsääntöisesti tasaista kenttää, joten pyörätuolilla liikkuminen onnistuu.

Lähestymiskartta ja kulkureitit parkkipaikoille

Kisaluokat

Farm Sport

Kolmessa eri painoluokassa; 2.5, 6 ja 8.5 tonnia. Kuten nimikin jo kertoo, ovat luokan traktorit miltei vakiokoneita. Säännöt rajaavat muutokset minimaallisiksi ja tästä syystä luokka tarjoaa edullisen lähtöpohjan pulling harrastukselle.

Super Farmi/Sport

Super Farmi / Sport –luokat ovat uusia tulokkaita pullingissa. Luokat sijoittuvat kustannuksiltaan farmi-luokan ja Pro Stockin välimaastoon. Super farmeissa virittäminen ja moottorin vaihtaminen on sallittua, mutta kierrosrajoituksen ansiosta kustannukset pysyvät kohtuurajoissa. Super Farmissa ajetaan kolmessa painoluokassa; 3 tonniset (max 4 sylinteriä, 5,5 litraa, 3200 kierrosta), 3,6 tonniset (max 6 sylinteriä, 6 litraa ja 3200 kierrosta tai 7 litraa ja 2700 kierrosta) sekä 4,5 tonniset (max 6 sylinteriä, 8,3 litraa, 3200 kierrosta tai max 8 sylinteriä, 9 litraa, 2700 kierrosta).

Pro Stock

Pro Stock -luokassa sallitaan jo enemmän muutoksia. Se tarjoaa haastetta kun Farmista tai Super Farmista on kerätty tarpeeksi kokemusta. Toki näistä luokista voi siirtyä mihin luokkaan haluaa, mutta Pro Stock dieselmoottoreineen on luonnollinen jatko. Luokassa kilpaillaan 3.5 tonnin painoluokassa. Moottorien tehot lähentelevät huipputraktoreissa jo 2500 hevosvoimaa.

Super Stock

Super Stock -luokka sallii jo huomattavasti vapaamman rakentelun ja muun muassa alkoholin käyttö polttoaineena on sallittua. Moottorin lohkon tulee olla alkuperäinen. Painoluokka on Pron tavoin 3.5 tonnia. Varsinkin metanolikäyttöisten moottorien tehot ovat jopa yli 3 000 hevosvoimaa.

Modified

Modified -luokka tunnetaankin jo ’rakennettuina’. Rakentelu on melko vapaata, mutta painoluokittain rajoitetaan moottorien lukumäärää tehopiste -taulukon mukaan. Lisäksi turvallisuusmääräykset ovat tiukat. Painoluokat ovat 950 kiloa eli Mini, 2.5, 3.5 ja 4.0 tonnia. Modified luokka tarjoaa ajoittain melko villejäkin ratkaisuja, esimerkkinä Hollantilainen 950 kilon luokan traktori, jossa on moottorina Rolls-Royce Griffon. Kyseiselle moottorille ilmoitetaan painoksi 950 kiloa. Euroopassa moottorien yhteisteho voi olla liki 10 000 hevosvoimaa. 3.5 ja 4 tonnin luokissa käytetään yleensä viittä V-8 remmiahdettua moottoria tai kolmea v12 moottoria – tehoa noin 6 000 – 9 000 hevosvoimaa.

Race Trucks

Race Trucks eli Kuorma-autoluokat joissa maksimipaino on joko 6500 kg tai 8500 kg mukaan lukien kuljettaja, öljy-, vesi-, ja polttoainetäytöt. Auton ulkoasun tulee olla sama kuin sarjavalmisteisen.Vain dieselpolttoainetta käyttävä moottori sallitaan ja sen tulee olla peräisin sarjavalmisteisesta kuorma-autosta.

Compact Diesel

Compact Diesel on uudehko luokka, jossa enimmäispaino on 600 kg. Luokassa traktoreiden moottori saa olla enintään 4-sylinterinen ja tilavuudeltaan 2,5 litraa. Ulkomuodon tulee olla tunnistettavissa jostakin traktorista. Turboja sallitaan yksi ja polttoaineena käytetään dieseliä. Moottoreiden tehot liikkuvat 400-600 hevosvoiman kieppeillä. Full Pullin raja on luokassa 70 metriä.

Lisätietoja luokista

Suomen Traktoriurheiluliitto ry
Finnish Tractor Pulling Association
www.tractorpulling.fi

Turvallisuus

Kilpailujen turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Tässä muutamia turvallisuusseikkoja, joita pyydämme noudattamaan:

  • Varikkoalueelle on vapaa pääsy ja kannattaa käydä tutustumassa sekä koneisiin, että tiimeihin. Otathan kuitenkin huomioon varikolla ja varikon ja lähtöalueen välillä liikkuvat kulkuneuvot ja annat kilpailijoille esteettömän kulun lähtöalueelle. Lähtö- ja kilpailualueelle eivät katsojat saa mennä.
  • Kisa-alueen vilkkaan liikenteen ja suurten kulkuneuvojen vuoksi älä jätä lastasi hetkeksikään ilman valvontaa. Korvatulppien käyttö etenkin lapsilla on suositeltavaa. Korvatulppia voit ostaa grilleistämme.
  • Alueella on rajattu alkoholin anniskelualue. Omien alkoholijuomien nauttiminen kaikkialla kisa-alueella on kielletty.
  • Tupakkapaikat ovat vessojen läheisyydessä. Huomioithan, että muualla tupakointi on kielletty.
  • Ensiavusta vastaa Kangasniemen SPR.
  • Järjestyksen valvojilla on keltaiset järjestyksenvalvoja –liivit.
  • Ruokaa ja virvokkeita voit ostaa grilleistä, jotka sijaitsevat radan molemmin puolin. Sijainnit on merkitty käsiohjelman aluekarttaan.
  • WC :t sijaitsevat grillien läheisyydessä.
  • INVA-katsomopaikat on merkitty käsiohjelman aluekarttaan